Τι αποκαλύπτει με tweet του ο Χρυσοχοΐδης (Video)

119
Στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι δεν υπήρχαν μόνο αιτούντες άσυλο στα κτίρια που εκκένωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Αστυνομία στα Εξάρχεια.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εκκενώθηκαν δύο κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, στα οποία διέμεναν δεκάδες αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση στοιχείων.

Στη συνέχεια, πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

34 αλλοδαποί βρέθηκαν στα Εξάρχεια κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν κατά την πρωινή επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση δύο κτιρίων στα Εξάρχεια, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, ανέρχονται σε 34.

Οι 33 αλλοδαποί βρέθηκαν στο κτίριο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ο ένας ακόμη αλλοδαπός, βρέθηκε στο κτίριο που είναι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Από τους αλλοδαπούς που ήταν στο κτίριο της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, σύμφωνα με τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι 12 προέρχονται από τη Συρία, 2 από το Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη.

Στη συνέχεια, 19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου, 2 στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου, 8 αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και 4 στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας, εκ των οποίων 2 συνελήφθησαν για διοικητική επιστροφή.

Ακόμα, σε βάρος του Μαροκινού, που βρέθηκε στο άλλο κτίριο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων.