Τι αποκαλύπτει ο Σταμάτης Σπανουδάκης για τη ληστεία στο σπίτι του (Photo)

14

Στόχος διαρρηκτών έπεσε τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, ενώ βρισκόταν ο ίδιος μέσα στο σπίτι του με την σύζυγό του, στο Κορωπί.

«Δόξα τώ Θεώ δεν μας αγγίξαν», έγραψε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο γνωστός  μουσικοσυνθέτης, διέψευσε τις αναφορές για το ποσό το οποίο αφαίρεσαν οι ληστές από το σπίτι του αποδίδοντάς το σε υπερβολές δημοσιογράφων. Όπως είπε ωστόσο, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα της συζύγου του.

Η ανάρτηση του Σταμάτη Σπανουδάκη

«Πάντα θα απορώ, με τούς δημοσιογράφους.

Που βρήκαν τα υπέρογκα ποσά και τους θησαυρούς;
Ναί έγινε ληστεία. Δόξα τώ Θεώ δεν μας αγγίξαν.
Πήραν λοιπόν λίγα χρήματα, που είχαμε στο σπίτι και ότι κοσμήματα οικογενειακά και άλλα, είχε η Ντόρη.
Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δήλωσα στην αστυνομία.
Όλα τα άλλα μυθεύματα.
Δεν μίλησα για την ληστεία, ούτε στους φίλους μου, για να μην τους απασχολώ, με τα δικά μου.
Και να οι «ερευνητές» δημοσιογράφοι που βρήκαν για άλλη μια φορά, την «αλήθεια».
Όλα καλά λοιπόν και συν Θεώ, πάμε παρακάτω".

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Espresso» το ζευγάρι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό καθώς κοιμόταν ανυποψίαστο στην κρεβατοκάμαρά του.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του Ντόρη διαπίστωσαν τη διάρρηξη μόλις ξύπνησαν, είδαν το σπίτι άνω κάτω και έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κορωπίου έσπευσαν στο σημείο όπου σοκαρισμένο το ζευγάρι τους ανέφερε ότι οι κακοποιοί κατά πάσα πιθανότητα εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα χωρίς εκείνοι να το αντιληφθούν.

Όπως είπε ο κ. Σπανουδάκης στους αστυνομικούς εκείνο το βράδυ βρισκόταν για αρκετές ώρες στο στούντιο ηχογράφηση που διατηρεί μέσα στο σπίτι του και πήγε για ύπνο πολύ αργά, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να δει κάτι ύποπτο.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διαρρήκτες πήδηξαν πάνω από φράχτη του κήπου και μπήκαν στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιώντας σκάλα.

Από εκεί βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα άρπαξαν τα πολύτιμα αντικείμενα και τα μετρητά και αποχώρησαν σαν κύριοι. Πάντως το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν ξύπνησε ενδεχομένως να το προφύλαξε από επικίνδυνη τροπή καθώς κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε αν έβλεπε τους κακοποιούς μπροστά του.

Όπως έγινε γνωστό όλα τα κλοπιμαία ήταν ασφαλισμένα ενώ ο μουσικοσυνθέτης ανέφερε στις αρχές ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε πέσει ξανά θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι του. Η αστυνομία εξετάζει τώρα αν τα δύο περιστατικά συνδέονται και βάζει στο μικρόσκοπιό της όλα τα άτομα που εργάστηκαν για λογαριασμό του ζευγαριού στο σπίτι και γνώριζαν τα κατατόπια.