Τι (δεν) βλέπουν οι αγορές και τι (δεν) πρέπει να κάνει η Ελλάδα

255
Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Η καθημερινή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μια μάχη αριθμών, πίσω από την οποία κρύβονται άνθρωποι. Τόσα τα κρούσματα, τόσοι οι διασωληνωμένοι, τόσοι οι νεκροί, τόσος ο δείκτης θετικότητας, τόσο ο δείκτης θνητότητας, τόση διάμεση ηλικία.

Αυτό είναι το ένα σκέλος, το οποίο παρακολουθούν στενά οι αγορές, καθώς σε συνδυασμό με το εμβόλιο, μπορούν να... ιχνηλατήσουν το πλαίσιο της επόμενη μέρας για την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη.

Tου Λουκά Γεωργιάδη

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι αριθμοί που συνδέονται με προσδοκίες, οι οποίες με τη σειρά τους συνδέονται με τα στατιστικά της πανδημίας.

Μετά τους επιδημιολόγους, τη σειρά έχουν πάρει οι στατιστικολόγοι και οι μαθηματικοί στα τμήματα ανάλυσης των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων.

Και πίσω από την ανάλυση των οικονομικών, μακροικονομικών και χρηματοοικονομικών δεικτών, υπάρχουν οι επιστήμονες της πανδημίας, τους οποίους συμβουλεύονται οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι. Είναι αυτή η περίεργη όσο και... διαστροφή εναλλαγή ρόλων.

Διαβάστε περισσότερο στο moneypress.gr