Τη διαγραφή Παπανδρέου - Καστανίδη ζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου

175

Σε βαρύ και ηλεκτρισμένο κλίμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της διαφοροποίησης του Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη από τη γραμμή που είχε χαράξει η ηγεσία, δηλαδή την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν από εχθές την οργή και την αγανάκτηση τους, ενώ πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη της βουλευτίνας του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν μάσησε τα λόγια της και ζήτησε ευθέως τη διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. "Λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να είναι μέλη της ίδιας κοινοβουλευτικής ομάδας με όλους τους άλλους που μπαίνουμε και ακόμη και αν διαφωνούμε, ψηφίζουμε τη γραμμή του κόμματός μας, ύστερα από τις διαδικασίες στα όργανα. Δεν μπορούμε να έχουμε βουλευτές δυο ταχυτήτων" είπε η βουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενη στην Φώφη Γεννηματά, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε στη συνέχεια ότι ο κ. Παπανδρέου, πλήγωσε την παράταξη το 2015, τον ενέταξες ξανά στο ΚΙΝΑΛ, και όλοι ανοίξαμε την αγκαλιά μας. Και τώρα σε αυτή την κομβική στιγμή για το Κίνημα μας, την ξαναπληγώνει".

"Όμως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Θα πρέπει να αναλάβεις ευθύνες, να πάρεις πολιτικά δίκαιη απόφαση" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκλεισε την ομιλία της με το μεγάλο ερώτημα που πλανάται, όπως είπε, παντού.

"Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδυνά στη Βουλή;. Φρονώ πως όχι!!" είπε η βουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής.