Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Μισέλ για την Τουρκία (Video&Photos)

118
Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Μισέλ για την Τουρκία

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία

«Τη Σύνοδο Κορυφής προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα», όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ενημερωτικό του σημείωμα για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

Στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, θα λάβει χώρα μία Σύνοδος που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.