Τι φέρνει το 2020 για χιλιάδες δανειολήπτες

500
Βουλή: Κατατίθεται το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

Η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να βοηθήσει όσους χρωστούν στις τράπεζες και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, ωστόσο από τον Μάιο και μετά, θα έρθει αντιμέτωπη με Αρμαγεδδών σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Χιλιάδες δανειολήπτες πήραν βαθιά ανάσα μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, της παράτασης των τεσσάρων μηνών που δόθηκε, ώστε να υπαχθούν στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μέχρι στιγμής, η εικόνα που υπάρχει είναι μάλλον αποκαρδιωτική και από τον Μάιο και μετά θα πέσει πολύ κλάμα, αφού χιλιάδες νοικοκυριά παρά τη μείωση φόρων που διαφημίζει η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Όταν υπάρχουν πάνω από 300.000 δανειολήπτες, οι οποίοι είτε είναι άνεργοι είτε κακοπληρωμένοι, προφανώς και δεν υπάρχουν οι προσδοκίες ή οι θετικές προοπτικές για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των κατασχέσεων.

Άλλωστε, πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν πει ότι κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να περιληφθούν στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας, καθώς στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, τότε απλά θα χάσουν το σπίτι!

Εδώ η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει άλλη μια νάρκη που της άφησαν οι πολιτικοί «απατεώνες» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η τρίτη και αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση και οι μαγκιές του Ιανουαρίου του 2015 για έξοδο από την Ευρωζώνη, έχουν "κλειδώσει" έως σήμερα κεφαλαιακές ζημίες περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ στις μετοχές των τραπεζών και επιπλέον από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που "έφυγαν" από τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών, έχουν επιστρέψει τα €12 δις.

Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ακολουθούσε την εγκληματική πολιτική του 2015, σήμερα οι τράπεζες δεν θα είχαν καμία ανάγκη τόνωσης των ισολογισμών τους μέσω πλειστηριασμών.

Τις μαγκιές του Τσίπρα και του Βαρουφάκη θα τις πληρώνουμε για δεκαετίες. Μόνο που όσοι χάσουν τα σπίτια τους μετά τον Μάιο, θα βλέπουν μπροστά τους μόνο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη…

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου