Τι ισχυρίστηκε στην τρίωρη κατάθεση της η εισαγγελέας Διαφθοράς, Τουλουπάκη

68
Ελένη Τουλουπάκη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσή της η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να προχώρησε σε καταγγελίες σε βάρος του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να καταλόγιζει στον πρώην επόπτη της, ότι με παρεμβάσεις του της δημιουργούσε προσκώματα και εμπόδια στην έρευνά της για τη φαρμακοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Τουλουπάκη καταθέτοντας στον Σπύρο Παππά στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί με αφορμή τη δική της αναφορά κατά του Ιωάννη Αγγελή, φέρεται να επιβαίωσε πλήρως το περιεχόμενό της, παραθέτωντας λεπτομέρειες για τα γεγονότατα εκείνης της περιόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, καταλόγισε στον πρώην επόπτη της υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων απο τα γραφεία της εισαγγελίας.

Μάλιστα, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρε ότι ο Ιωάννης Αγγελής δυο φορές κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Επιπλέον, όπως φέρεται να αναφέρε τα έγγραφα τα οποία υπεξαιρέθηκαν από το γραφείο τηςπεριλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτά δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελένη Τουλουπάκη έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην επόπτη της.

Εξάλλου για το περιστατικό αυτό κατάθεση φέρεται να έχουν δώσει και γραμματείς της εισαγγελίας Διαφθοράς περιγράφωντας αναλυτικά τα γεγόντα. Οι καταθέσεις δε αυτές φέρεται να δόθηκαν πριν ο Ιωάννης Αγγελής προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Καταθέτωντας για το θέμα της έρευνας της Novartis, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, φέρεται να μίλησε για υπεξαγωγή πρωτότυπων εγγράφων από τον Ιωάννη Αγγελή τα οποία προέρχονταν από το FBI.

Τα έγγραφα αυτά επεστράφησαν στην εισαγγελία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αρχεία, τα οποία είχαν υπεξαιρεθεί με στικάκι, όπως φέρεται να κατάθεσε η εισαγγελέας. Μάλιστα, η ίδια φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωστό αν ο Ιωάννης Αγγελής κράτησε αντίγραφα αυτών των εγγράφων.

Επιφυλασσόμενη, δε, να καταθέσει περισσότερα στοιχεία στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Ευάγγελου Σοφουλάκη, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρθηκε όμως εκτενώς και στη περιβόητη συνάντηση της Βιέννης, η οποία είχε λάβει χώρα το 2017 και σε αυτή συμμετείχαν η ίδια οι δυο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, ο Ιωάννης Αγγελής και στελέχη του FBI.

Η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να ανέφερε πως κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν τους να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο μάλιστα κατονόμασαν.

Ωστόσο, όπως φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη, ο Ιωάννης Αγγελής αρνήθηκε να τα παραλάβει υποστηρίζοντας πως στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Ακόμη, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο Ιωάννης Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καταλογίζοντας του ακόμη και προσπάθειες να καθυστερήσει την εξέλιξη της έρευνας.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες κατάθεση στον Σπύρο Παππά αναμένεται να δώσουν και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Το επόμενο διάστημα η Ελένη Τουλουπάκη αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διενεργούν άλλη παράλληλα έρευνα έχοντας ως βάση τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά και παρεμβάσεις στο έργο της από τον "Ρασπούτιν".