Τι λένε οι συνεργάτες Σαββίδη για την πώληση της Donskoy Tabak

108

Την κρίση και την αυξημένη φορολογία προέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης, ως αιτία για την πώληση των εταιρειών του, της Donskoy Tabak και της θυγατρικής της ΣΕΚΑΠ, στην Japan Tobacco.

Σε μια λιτή ανακοίνωσή του, προς τους συνεργάτες του, αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική Japan Tobacco, αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και, αφετέρου, οι σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως άνθρωποι του περιβάλλοντος Ιβάν Σαββίδη ξεκαθαρίζουν πως στρατηγική του επιλογή παραμένει η επένδυση σημαντικών ποσών στην Ελλάδα, πως δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του από την "πατρίδα του" και πως μεγάλο μέρος των χρημάτων που έλαβε από την πώληση αυτή θα διατεθεί προς τη χώρα μας.

"Σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται η πώληση αυτή με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς καθώς διαπραγματευόμασταν 14 μήνες για αυτό το deal" τονίζεται.

Λάβαμε υπ' όψιν την αρνητική δυναμική, λέει ο γ.δ. της Agrokom

Ο Γενικός Διευθυντής της Agrokom, Σεργκέι Σαπατνίτσκι, επιβεβαίωσε την συμφωνία για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco Inc, δηλώνοντας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Vedomosti, ότι η απόφαση ήταν σταθμισμένη και μελετημένη, και πως οι διαπραγματεύσεις και η προετοιμασία που απαιτήθηκε για την σύναψη της σχετικής συμφωνίας, διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο.

"Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντικειμενικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν στην αγορά, δηλαδή την αρνητική δυναμική, τις αυστηρότερες ρυθμίσεις και την πολιτική επιβολής φόρου κατανάλωσης, την άνοδο της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων, αντιληφθήκαμε ότι οι δυνατότητες να εξελιχθεί μεμονωμένα μια καπνοβιομηχανία, η οποία θα λειτουργεί εκτός μιας διεθνούς εταιρείας καπνοβιομηχανίας, περιορίζονται από χρόνο σε χρόνο" δήλωσε ο Σαποτνίτσκι.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Agrokom θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια όπως είναι μεταξύ άλλων, η παραγωγή συσκευασιών, η κατεργασία κρέατος, η έρευνα και η ανάπτυξη.