Τί προσδοκά η Αθήνα από το κρίσιμο Eurogroup την Τετάρτη;

427
Τί προσδοκά η Αθήνα από το κρίσιμο Eurogroup;

Στη σκιά των θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία τους  τελευταίους μήνες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αθόρυβα αλλά πυρετωδώς, προετοιμάζεται για το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής οικονομίας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποφασίσει για θέματα που θα επηρεάσουν την ελληνική πλευρά από την επόμενη χρονιά. Σε γενικές γραμμές, οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί τηρούν θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα και το κυριότερο σημείο είναι ότι αναγνωρίζουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, παρά τις όποιες καθυστερήσεις κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική κατάσταση.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών στην παρούσα φάση, η Κυβέρνηση διεκδικεί την επιβεβαίωση της θετικής αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία και αυτό να συνοδευτεί από την εκταμίευση της υπο-δόσης των κερδών από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μία τέτοια  εξέλιξη θα άνοιγε το δρόμο για παραπάνω θετικές ειδήσεις για τους πολίτες...  

Η στρατηγική «βήμα-βήμα» ακολουθείται πιστά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μέχρι σήμερα φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Για να δούμε τι θα γίνει την Τετάρτη…