Τι σημαίνει Ηγέτης εν έτει 2020;

284

Η εργασία ήταν κάποτε θέμα μυών, μετά θέμα μυαλού, πλέον είναι θέμα καρδιάς. Ηγέτης θα είναι αυτός που θα μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, να ανακαλύψει τη δυναμική του κάθε ατόμου και να την αναπτύξει.

Της Τόνιας Τσιρογιάννη*

Είμαστε όλοι άνθρωποι, έτσι και ο Ηγέτης του 2020 θα φέρνει πλέον όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς του, με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Θα επιβραβεύει τους άλλους και θα αφιερώνει χρόνο για να διακριθεί η ομάδα του και όχι ο ίδιος.

Θα συμβάλλει χωρίς να κρίνει. Θα θέτει όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Σκοπός του νέου Ηγέτη αποτελεί η δημιουργία της κουλτούρας του ανήκειν, της διαφορετικότητας και της ευγνωμοσύνης.

Κύριο χαρακτηριστικό του η ενεργητική ακρόαση και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που θα δημιουργεί. Αυτού του είδους τους Ηγέτες έχει ανάγκη η κοινωνία μας και για αυτό επιλέγονται.

Τι φεύγει με το 2019, τι έρχεται με το 2020;

Τέτοιες μέρες οι πελάτες – coachees, και όχι μόνο, έρχονται με την ερώτηση: «τι εχω καταφέρει ως τώρα; Οι στόχοι μου είναι σωστοί;» Ίσως στη σημασία των στόχων να κρύβεται το κίνητρο για να αλλάξουμε συνήθειες, πεποιθήσεις και να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Σε ένα περιβάλλον που οι αλλαγές είναι ραγδαίες, και συχνά επιθετικές είναι σημαντικό να αναπτύξουμε την ανθεκτικότητα μας, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Παρόλα αυτά το μέλλον μας το ορίζουμε κυρίως εμείς. Ας ορίσουμε τις δυνάμεις μας, τους ανθρώπους που θέλουμε δίπλα μας για να μας υποστηρίζουν, αλλά και να μας θυμίζουν ποιοι αληθινά είμαστε. Που θέλουμε να πάμε το 2020;

Αφήνοντας πίσω ανασφάλειες, φόβους και περιοριστικές πεποιθήσεις, ας επιβραβεύσουμε την κάθε μας προσπάθεια και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της ζωής και της κοινωνίας που θέλουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας.

* Σύμβουλος & Business Coach ΜμΕ/Startups

+302114094901
www.stellarlight.gr