Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη

120
Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη

Εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες ενόψει της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για την τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το TRT αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και η ένταση του τελευταίου διαστήματος στην ανατολική Μεσόγειο.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah στην ηλεκτρονική της έκδοση σημειώνει ότι στις διεργασίες είχε αναφερθεί σε χθεσινή του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν είχε συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς Ιταλίας και Ισπανίας, αρκετές επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

«Στόχος αυτών των επαφών είναι να μειωθεί η ένταση στην περιοχή. Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα θέματα με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις», ανέφερε ακόμα ο Ιμπραχίμ Καλίν σύμφωνα με την Sabah.