Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζόνσον: Τι συζήτησαν

90
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζόνσον
U.S. President Donald Trump shakes hands with British Foreign Secretary Boris Johnson (L) as they take part in a session on reforming the United Nations at U.N. Headquarters in New York, U.S., September 18, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque - RC1B969FCF70

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον συζητώντας σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους το εμπόριο και η ασφάλεια, όπως ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη συνεργασία» με το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και προσμένει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο κοντινό μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπόρις Τζόνσον υπογραμμίζεται ότι «ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Τραμπ συζήτησαν για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα και για το εμπόριο, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για το Brexit».