Μεγάλη ένταση στην Προανακριτική Επιτροπή μετά την αίτηση περί εξαίρεσης Τζανακόπουλου - Παππά

117
Novartis: Η Ν.Δ. θα ζητήσει εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου για την Προανακριτική

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους χειρισμούς του στην σκευωρία Novartis.

Το αίτημα εξαίρεσης της Νέας Δημοκρατίας για τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης δεν θέλησαν να αποχωρήσουν και ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής απείλησε με την εφαρμογή του άρθου 160Α του Ποινικού Κώδικα ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να παραπεμφθούν για διατάραξη συνεδρίασης που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές να στέλνονται στη Δικαιοσύνη και να απειλούνται με φυλάκιση. Η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την εξαίρεση μαρτύρων, υπενθύμισε ότι το 2010, στην Προανακριτική Επιτροπή της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

Οι συγκεκριμένοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στη Δικαιοσύνη, ενώ εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγκούσης: Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε την αστυνομία. Ντροπή σας. Ξεφτιλίζετε ό, τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή.

Καραγκούνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Άλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν!

Ραγκούσης: Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε. Πρόεδρος Γιάννης

Μπούγας: Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής – προβλέπει φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή)

Τζανακόπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;

Λάππας: Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;