Τίτλοι τέλους για το ΙΣΤΑΜΕ

286
Χριστοφιλοπούλου

«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών) «Ανδρέας Παπανδρέου», που έζησε ημέρες δόξας και άλλες, πιο διακριτικές, επί προεδρίας Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μορφωτικό και επιστημονικό Ινστιτούτο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρήγαγε πολλές μελέτες τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να κλείσει, καθώς έχει «πνιγεί στα χρέη». Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος για το λουκέτο, καθώς έχει να κάνει με την άμεση σύνδεσή του με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, ενώ ορισμένοι λένε ότι ο τρόπος που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν παραδειγματικός.

Για αυτό και η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Ερευνών, το οποίο θα ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής. Υπεύθυνη για το εγχείρημα δημιουργίας του νέου Ινστιτούτου είναι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Στόχος μάλιστα των επιτελικών στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη είναι να είναι όλα έτοιμα στη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Μαρτίου.

Το νέο Ινστιτούτο θα διαθέτει δικό του χώρο, δομή και καταστατικό και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως συμβαίνει και με το Ίδρυμα Καραμανλή για παράδειγμα, ενώ άγνωστο είναι ακόμα το πώς θα ονομάζεται, αλλά αναζητείται τίτλος που να έχει να κάνει με τις σύγχρονες αναζητήσεις της σοσιαλιστικής αριστεράς.