Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ετοιμάζει τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου

408
Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ετοιμάζει τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου

Πάνω από 450 μαθητές από 12 χώρες θα συμμετέχουν στο Μαθητικό Συνέδριο του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUN 2020), το οποίο οργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Η αυλαία του τετραήμερου Συνεδρίου θα ανοίξει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:30 σε ένα από τα πιο λαμπερά κτίρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου (Δηληγιάννη 59).

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς σε έναν διεθνή θεσμό υψηλού κύρους που υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Κηφισιάς.

Το δικαίωμα στην υγεία, το ζήτημα της ευθανασίας, το θέμα της εξάλειψης των διακρίσεων του φύλου, καθώς επίσης και θέματα περιβάλλοντος όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάλειψη της χρήσης πλαστικών κ.α. περιλαμβάνονται στην ατζέντα του συνεδρίου, που έχει ως στόχο της ενεργοποίηση των μαθητών σε φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας.

Οι μαθητές σύνεδροι για τέσσερις ημέρες, θα αναλάβουν ηγετικούς ρόλους σε μια διαδικασία προσομοίωσης των επιτροπών αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με συζητήσεις αλλά και αντιπαράθεση επιχειρημάτων θα διαπραγματευτούν δυναμικά τις προτάσεις τους αποκτώντας μια βιωματική εμπειρία των διαδικασιών που ακολουθούνται στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η τελετή λήξη του Συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12:30, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου (Λεβίδου 42).

Το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MSKMUN 2020) του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς διοργανώνεται σύμφωνα με την έγκριση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π (Απόσπάσμα Πρακτικού 36/12-09-2019).