Το απόγευμα στα Σκόπια η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -Εκλογές θέλει ο Ζάεφ

145

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την πρόταση του Ζόραν Ζάεφ να γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε το Σάββατο ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία, μετά την άρνηση της ΕΕ να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Επιχείρημα του Ζάεφ είναι ότι αυτή η αρνητική απόφαση έχει δημιουργήσει αίσθημα μεγάλης απογοήτευσης στη Βόρεια Μακεδονία και πως διαμορφώνονται νέα δεδομένα.

Το Σάββατο ο Ζόραν Ζάεφ δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν οι εκλογές, καθώς σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να κάνει διαβουλεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους τους και με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Ενα πιθανό σενάριο είναι οι κάλπες να στηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πάντως, στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO είναι ενισχυμένο και διευρύνει το προβάδισμά του, καθώς ο Ζάεφ είχε στηρίξει το πολιτικό αφήγημά του στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ η κυβέρνησή του πλήττεται και από σκάνδαλα το τελευταίο διάστημα.