Το Καλαμάκι Ζυμαράκι στην Κηφισιά είναι το σουβλάκι των διασήμων (εικόνες)

547

Αν τύχει και χαθείς σε κάποιον δρόμο της Κηφισιάς, ρωτώντας περαστικούς μπορεί να μην καταφέρεις να φτάσεις στον προορισμό σου. Εάν όμως ρωτήσεις τους ίδιους περαστικούς να σε κατευθύνουν προς το κορυφαίο σουβλατζίδικο των Βορείων Προαστίων, τότε θα σου βγάλουν χάρτη με δορυφορική φωτογραφία και ονομασμένους μέχρι και τους μη παραδομένους δρόμους.

Ως Έλληνας, οφείλεις να γνωρίζεις τουλάχιστον ένα μαγαζί που έχει "το καλύτερο σουβλάκι/πιτόγυρο/σάντουιτς/τυλιχτό του κόσμου". Από όποια πλευρά και να το δούμε, το σουβλάκι είναι το απόλυτο γεύμα. Μπορείς να το βρεις σε κάθε γωνιά (ειδικά της Αθήνας) χωρίς ιδιαίτερο κόπο, είναι γρήγορο, φθηνό και γνωρίζεις τι πρόκειται να γευτείς - spoiler: θα σου αρέσει κάθε φορά και σε κάθε μπουκιά θα νιώθεις σαν να είναι το πρώτο σουβλάκι που γεύεσαι. Ακόμα και έτσι όμως, βλέπεις πως αρκετοί είναι παθιασμένοι με συγκεκριμένα μαγαζιά, χωρίς όμως να σταματούν σε αυτήν την αναζήτηση του (ακόμα) καλύτερου σουβλακίου. Το αιώνιο ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Εγώ γιατί να ψαχτώ και να δοκιμάσω να φάω σε κάποιο καινούργιο μαγαζί;

Απάντηση σε αυτό δίνει το Καλαμάκι Ζυμαράκι στην Κηφισιά - κρατάς μυστικό; Χαρ. Τρικούπη 159 & Τατοΐου... δεν το έμαθες από εμένα - που ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή συνταγή από το νησί των Φαιάκων (Κέρκυρα). Όταν γευτείς σουβλάκι από το Καλαμάκι Ζυμαράκι, θα βρεθείς σε ένα τεράστιο δίλημμα... Να μοιραστώ με τους φίλους μου αυτό το μαγαζί ή να το κρατήσω μυστικό για να αναρωτιούνται όλοι από που στο καλό παραγγέλνω τέτοιες πανδαισίες;

Θα αναρωτηθείς όμως (και με το δίκιο σου), τι κάνει τα σουβλάκια στο Καλαμάκι Ζυμαράκι τόσο ξεχωριστά και νόστιμα; Όπως είπαμε, ακολουθούν πιστά την παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας. Κατά την παραγγελία, δημιουργούνται μοναδικές χειροποίητες πίτες και ψήνονται την ίδια ώρα. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι αγνά και προσεγμένα, κάτι που καταλαβαίνεις από τις πρώτες μπουκιές, μιας και οι γεύσεις των υλικών είναι αισθητές και σε απόλυτη ισορροπία. Δεν το συζητάμε για την ποιότητα των κρεάτων. Εν έτη 2018 είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσεις σουβλατζίδικο που τα κρέατα του "έχουν γεύση". Στο Καλαμάκι Ζυμαράκι, σου το εγγυώμαι πως θα σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο γευστικό μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένα σουβλάκι.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο χώρος του καταστήματος. Συνήθως, δεν επιλέγω να κάτσω σε ένα σουβλατζίδικο γιατί είναι στημένο "στο πόδι" και απωθεί τους πελάτες από το να κάτσουν. Το Καλαμάκι Ζυμαράκι στην Κηφισιά, σε προκαλεί να κάτσεις και να νιώσεις ολοκληρωμένη την εμπειρία του να φας ένα σωστό και γευστικότατο σουβλάκι, συνοδευόμενο από εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Όπως θα ακούσεις να λένε, στο Καλαμάκι Ζυμαράκι... Το Σουβλάκι αλλιώς! Μία φράση που αντιπροσωπεύει στο έπακρο τη φάση. Δεν θυμάμαι να μου έχει αφήσει άλλο σουβλατζίδικο τόσο ιδιαίτερη εντύπωση.

ΥΓ: Το Καλαμάκι Ζυμαράκι είναι το σουβλάκι των διασήμων!

Πηγή: rice.gr