Το κοινωνικό της προφίλ «σηκώνει» η Κυβέρνηση

375

Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να διατηρήσει ψηλά στη δική του ατζέντα τα θέματα που αναβλύζουν κοινωνική ευαισθησία και σχετίζονται με ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Είναι μια στρατηγική που την ακολούθησε από την περίοδο που ήταν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, η οποία απέδωσε καρπούς σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο και προκάλεσε τη διείσδυση της κεντροδεξιάς σε παραδοσιακά κοινά της Αριστεράς.

Φαίνεται ότι στην Πειραιώς αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι έπρεπε να αναδείξουν την λαϊκότητα αυτής της παράταξης, να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και να μην αφήσουν την Αριστερά να μονοπωλεί τα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι θέμα όχι μόνο επικοινωνίας, αλλά πρωτίστως ουσίας.

Η πετυχημένη αυτή συνταγή συνεχίζεται και τώρα που η Νέα Δημοκρατία κυβερνά και κρίνεται από τα αποτελέσματα των πολιτικών της. Στελέχη, κορυφαίοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό προφίλ.

Για την ιστορία.. αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην τελετή έναρξης κατασκευαστικών εργασιών του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχετικού Κέντρου….