Το κρίσιμο καλοκαίρι για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Σε «κόκκινο συναγερμό» για Οικονομία, ελληνοτουρκικά και κορωνοϊό         

249
Το κρίσιμο καλοκαίρι για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Σε «κόκκινο συναγερμό» για Οικονομία, ελληνοτουρκικά και κορωνοϊό       

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιμετωπίσει τα καυτά μέτωπα του φετινού καλοκαιριού.

Η τρέχουσα περίοδος δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, ενώ τα μέλη της Κυβέρνησης θα παραμείνουν στα γραφεία τους ακόμη και τον Δεκαπενταυγουστο, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις διακοπές και τις αναρίθμητες σέλφι με ηλιοβασιλέματα.

Η πρόκληση της επανεκκίνησης της οικονομίας που κλυδωνίζεται από τις αναταράξεις που έφερε η πανδημία είναι το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής έχει στη φαρέτρα του ένα ισχυρό οπλοστάσιο προερχόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ευρωπαϊκά χρήματα της περιόδου 2021-2027.

Το ζητούμενο πλέον είναι ο σωστός σχεδιασμός και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων ώστε κάθε ευρώ να πιάσει τόπο.

Πρόκειται για μια πραγματικά δύσκολη περίοδο με την Κυβέρνηση να καλείται να δείξει υψηλή ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ύφεση και παράλληλα να θέσει τις βάσεις για ένα βελτιωμένο 2021 που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει πλέον σε ένα πλαίσιο κανονικότητας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από την εποχή Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα η ένταση με την Τουρκία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, ενώ μετά τις τελευταίες απαράδεκτες προκλήσεις από την πλευρά Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε ένα διπλωματικό μαραθώνιο προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμμαχίες στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή και να στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το μείζον υγειονομικό θέμα του κορωνοϊού που αδιαμφισβήτητα θα επηρεάσει τις εξελίξεις σε επίπεδο οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ενώ η διαχείριση του γίνεται πιο δύσκολη από τη στιγμή που η χώρα δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό και αναμένει οφέλη από τον Τουρισμό.