Το Mega αποκάλυψε την «κίτρινη κάρτα» που έβγαλε ο Μητσοτάκης στον Μηταράκη

320
Το Mega αποκάλυψε το «καυτό» παρασκήνιο της παρέμβασης Μητσοτάκη για τις επιτάξεις

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η ανακοίνωση του «παγώματος» της επίταξης των εκτάσεων στα νησιά για να δημιουργηθούν τα «κλειστά κέντρα» για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Παναγιώτης Τζένος στην εκπομπή Live News, στο Mega αποκάλυψε το έντονο παρασκήνιο που ακολούθησε της αποκάλυψης Μηταράκη, η οποία οδήγησε και στην πρώτη «κίτρινη κάρτα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τζένο, το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε από την τηλεόραση για το «πάγωμα» της επίταξης των ακινήτων στα νησιά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηλεφωνεί άμεσα στον Νότη Μηταράκη, ζητώντας εξηγήσεις.

Το τηλεφώνημα, όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Τζένος, ήταν σε ήπιους τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κρύβει την ενόχλησή του για τους χειρισμούς του Νότη Μηταράκη, ο οποίος ανακοίνωσε το «πάγωμα» σε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς να έχει υπάρξει νωρίτερα συνεννόηση με το Μαξίμου.

Το αποτέλεσμα ήταν οι διευκρινίσεις για «πάγωμα» μίας εβδομάδας της διαδικασίας επίταξης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι λύσεις που προτείνονται.