Το μεγάλο ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες

256
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Υμηττό για την αντιπυρική προστασία

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολίτες συνιστά το μεγάλο πλεονέκτημα που του δίνει αέρα στις δημοσκοπήσεις, αλλά πολύ περισσότερο στην ίδια την κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος πίστεψε από την εποχή που διεκδικούσε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ότι η απευθείας επαφή με τους πολίτες και η δημιουργία μιας αμφίδρομης επικοινωνίας που θα βασίζεται στην αλήθεια αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας για έναν πολιτικό που κοιτάει μακριά…

Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα που γίνεται μια πραγματική μάχη σε δύο μέτωπα, αυτά της αντιμετώπισης της δεύτερης φάσης της πανδημίας και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να διαθέτει ένα σαφές προβάδισμα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που καταγράφει και εκτός ορίων Νέας Δημοκρατίας.

Η στήριξη των πολιτών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που η Κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να λάβει τολμηρές αποφάσεις για να βγει από την ύφεση μια ώρα αρχύτερα.

Αν και περνά τις περισσότερες ώρες στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε πάλι ευκαιρία –δεδομένης και της άρσης της καραντίνας- και πήγε να κάνει πρόσφατα ο ίδιος αυτοψία στο Παγκράτι συνομιλώντας με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για το πώς βλέπουν την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Η στρατηγική αυτή μόνο πόντους δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους πολίτες την ευκαιρία να μεταφέρουν χωρίς μεσάζοντες τις απόψεις τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μία διαδικασία win win για τους πάντες, αλλά πάνω από όλα για το ίδιο το πολιτικό σύστημα.