Το μήνυμα της Φώφης στον Τσίπρα:Θα σου κλείνω πάντα τον δρόμο

25

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μία απλή κοινωνική εκδήλωση και ανεξάρτητα από το τεράστιο πολιτικό πρέσινγκ που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Φώφη Γεννηματά, εκείνη δείχνει να μην «καταλαβαίνει» τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα parapolitika.gr, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αντώνη Λιβάνη, που κάθε χρόνο υποδέχεται σπίτι του τους φίλους του, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όσο και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ανάμεσα στους δυο ηγέτες, δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, παρόλο που όλα δείχνουν η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετική σε μια συζήτηση με υπονοούμενα και υποσχέσεις. Και αυτό επιχείρησαν.

Συγκεκριμένα κάποια στιγμή που ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρέθηκε πίσω από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε δυνατά: «Αλέξη, η Φώφη μας κλείνει το δρόμο!» για να λάβει την απάντηση της κ Γεννηματά: «Πάντα θα σας κλείνω το δρόμο. Να το θυμάστε αυτό!».

Κατά τα άλλα, πληροφορίες θέλουν ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από ανθρώπους που βλέπουν θετικά την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, δίνει άλλη, πολιτική διάσταση στην συνάντηση και αναμένεται να πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ολγα Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και πρόσωπα όπως ο Δημ. Τζανακοπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου, γεγονός που φυσικά δίνει άλλες διαστάσεις στην ιστορία.

Πόσο μάλλον που εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιβάνη και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νύν πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. Επίσης εθεάθησαν και η Ρένα Δούρου με τον συντροφό της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης-που οι πληροφορίες θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης.