Το οικονομικό επιτελείο αποκαλύπτει σήμερα τον Προϋπολογισμό του 2020

350

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει σήμερα ο προϋπολογισμός για το 2020.

Το οικονομικό επιτελείο έχοντας εξασφαλίσει το πράσινο φως από την Κομισιόν προχωρά στην άμεση κατάθεση του, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά και να ψηφιστεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου. 

Ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους πολίτες, ενώ η σωστή εφαρμογή του θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας με παράλληλη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για μειώσεις φόρων, κοινωνική πολιτική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι σε αντίθεση με άλλα θέματα, η οικονομία αποτελεί στην παρούσα φάση το δυνατό χαρτί της Κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε σχέση με το προσχέδιο, οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε το οικονομικό επιτελείο είναι ελάχιστες, αφού όλα έγιναν, όπως οι ίδιοι λένε, μελετημένα και βήμα βήμα για να επιτευχθεί το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Στις δύο μετά το μεσημέρι, στον έκτο όροφο της οδού Νίκης 5-7 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης  θα ενημερώσουν τους διαπιστευμένους συντάκτες για όλες τις  σχετικές λεπτομέρειες του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η συνέχεια θα δοθεί μέσα στη Βουλή…