Tο Παρακράτος του Μαξίμου «ασχολείται» με τον Κώστα Σημίτη, γιατί ο Τσίπρας καταρρέει

92

Γιατί τους "ενοχλεί" ο Σημίτης

Η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να πλήξει καί να αμαυρώσει την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί πολύ φτηνές σκοπιμότητες, επικίνδυνες όμως για τη Χώρα

Αν κάποιοι διαθέτουν στοιχειώδη κριτική σκέψη και αρκετή πνευματική εντιμότητα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η οκταετία Κ.Σημίτη υπήρξε η πιο σημαντική περίοδος στη διάρκεια της μεταπολίτευσης στη χώρα μας.

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σχολιάζει την επικαιρότηταΤου Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Και αυτός είναι ένας επαρκής λόγος για να υπάρχει μένος κατά του τότε πρωθυπουργού, τόσο από τη σκοταδιστική λαϊκιστική αριστεράς όσο και από το alterego της στη δεξιά πλευρά του πολιτικού μας χάρτη.

Ας σημειωθεί επίσης ότι σήμερα, το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο στα πολιτικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και εν τέλει, στο χώρο της κεντροαριστεράς επικίνδυνοι αντίπαλοί του. 

Πρώτον διότι διαθέτει στελέχη με μόρφωση και πείρα και με καλές διασυνδέσεις εκτός Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν στη χώρα με δυνάμεις συστημικές είτε του κεντροδεξιού είτε του κεντροαριστερού χώρου.

Δεύτερον, το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διατηρεί καλές σχέσεις με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, παρά τη σοβαρή κρίση που διέρχεται η τελευταία.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ όμως δεν συνάδει με το άλλο που διέλυσε τη χώρα και που σήμερα συγκυβερνά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ ανέσυρε ο Αλέξης Τσίπρας από τους σκουπιδοτενεκέδες της ιστορίας και μπόρεσε έτσι να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Για να παραμείνει όμως πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα της χώρας δεν είναι δυνατόν να έχει απέναντί του τον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Τάσο Γιαννίτση, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Νίκο Χριστοδουλάκη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Χρήστο Ροζάκη και άλλους επώνυμους εκσυγχρονιστές που απέχουν έτη φωτός από τους Πολάκηδες, Καρανίκες, Κουρουμπλήδες, Τόσκες και λοιπούς λαϊκιστές.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να ζήσουμε νέες στιγμές έντασης και μίσους την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα γίνονται οξύτερα. Και ως εκ τούτου απαίτησαν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, που η σημερινή κυβερνητική εξουσία σε καμμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πετύχει.

Κάτι τέτοιο όμως είναι εφικτό από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός όμως είναι ο λόγος που έχουν συμμαχήσει εναντίον του οι δεξιοί και αριστεροί λαϊκιστές, ήτοι οι άνθρωποι που χρεωκόπησαν τη χώρα. Οι άνθρωποι που διέλυσαν. την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γ.Γιαννίτση, και φόρτωσαν το ασφαλιστικό σύναγμα με 200 δισ. ευρώ ζημιά.

Έτσι λοιπόν σ’ ένα παρακμιακό περιβάλλον αλλά και σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την χώρα και το μέλλον της, ο κύριος πρωθυπουργός πλήρως απογυμνωμένος από ουσιαστικά επιχειρήματα για το αύριο και την απαραίτητη κοινωνική ανασυγκρότηση, προσφεύγει στο διχαστικό λόγο για να δημιουργήσει κλίμα έντασης. Και αυτά, την ώρα που η πτωχευμένη χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει επικίνδυνες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής του, ο κ. Αλ. Τσίπρας άνοιξε έναν κύκλο λάσπης που από μακριά κάνει «νιάου-νιάου» και που δεν θα αφήσει κανέναν αλώβητο. Ακόμα χειρότερα, ωφελημένοι θα είναι μόνον εκείνοι που απεργάζονται το τέλος της Δημοκρατίας και τον διασυρμό της πολιτικής.

Ωστόσο, αν δημοκρατία και πολιτική πάνε κατά κρημνού στην χώρα, τότε ο δρόμος θα έχει ανοίξει και για μια νέου τύπου οθωμανοποίησή της – σχέδιο που κάποιοι πολύ σοβαρά έχουν εκπονήσει για την Ελλάδα.

Όμως, το πολιτικό μειράκιον που ασκεί εξουσία δια της λάσπης, ας προσέχει. Μπορεί με κωλοτούμπα να απέφυγε το Grexit, αλλά υπάρχουν και χειρότερα…