Το παρασκήνιο της συνάντησης του Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ (φωτορεπορτάζ)

471
Το παρασκήνιο της συνάντησης του Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ

Με τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Παπαστεργίου, οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Κάρναβος και Λάζαρος Κυρίζογλου, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η αναπτυξιακή προοπτική της Αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» αλλά και το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Η συνάντηση διήρκησε περί τις δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τον πρωθυπουργό να χαιρετά επί του προσωπικού όλους τους δημάρχους, σύμφωνα με το e-ota.gr.

Στην αρχή της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Δημήτρη Παπαστεργίου για την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης.

Ακόμα, θερμότατες ήταν χειραψίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο και τον εκπρόσωπο της παράταξης της ΛΑΕ, Νίκο Σακούτη και το τετ α τετ με τον δήμαρχο Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου.

Επίσης, τα φωτογραφικά φλας απαθανάτισαν τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιώργο Κρεμλή να «ψιθυρίζει» στο αυτί του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.