Αποχωρεί ο Προκόπης Παυλόπουλος - Τι αποκάλυψε σε στενούς του συνεργάτες

1380

Ήδη έχει ξεκινήσει, αν και πρόωρα, η πολιτική σεναριολογία ενόψει της προεδρικής εκλογής, που θα διεξαχθεί τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.

Ο νύν πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, έχει αντιληφθεί ότι δεν βρίσκεται στο πλάνο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και το ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του έχει αρχίσει να κάνει έναν πρώτο απολογισμό, υποστηρίζοντας ότι «φεύγω με ψηλά το κεφάλι».

Πρόκειται για μια φράση που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο και έμμεση απάντηση προς όσους κατηγορούν τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε και ως ασπίδα του Τσίπρα.

«Έκανα αυτό που επιτάσσει ο ρόλος μου, έχοντας πάντα κατά νου το συμφέρον της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, που είναι αλήθεια ότι εσχάτως δεν κρύβει τη στεναχώρια του για το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα βέλη που δέχεται προέρχονται από το δικό του ιδεολογικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος φαίνεται ότι έχει πλέον καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, αποκρούει και διάφορες προτάσεις που του προτείνουν να παίξει μεσολαβητικό ρόλο προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει λόγος», αναφέρει κλείνοντας κάθε τέτοια συζήτηση.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξακολουθεί να βλέπει καθημερινά αρκετό κόσμο, επιδιώκοντας, όπως υποστηρίζει, την αμεσότητα, που τον διέκρινε από την πρώτη ημέρα που αποφάσισε να εισέλθει στην πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, στους καθημερινούς συνομιλητές του Προέδρου διακρίνει κανείς και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Μιλάνε σχεδόν κάθε βράδυ», αναφέρει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει τη σχέση των δύο ανδρών.

«Πρόκειται για μια συνήθεια που κρατά από τα χρόνια που που ο Προκόπης ήταν στον στενό κύκλο των συνεργατών του τότε προέδρου της ΝΔ», επισημαίνει ο ίδιος άνθρωπος.

Εκτός από τον πρώην π[ρωθυπουργό ιδαίτερα στενή σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατηρεί τόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, όσο και η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την άλλη πλευρά, στον κύκλο των ΣΥΡΖΑίων συνομιλητών του Προέδρου εντάσσονται οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος παρασκευόπουλος, Νίκος Παππάς κ.ά. Εξαιρετική σχέση έχει ο κ. Παυλόπουλος και με τον «θεωρητικό» της Αριστεράς, δημοσιογράφο Θανάση Καρτερό, ενώ έναν από τους πώην υπουργούς που εκτιμά -και δεν το κρύβει- περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον είναι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τον οποίο ο κ. Παυλόπουλος συνδέεται με μακρόχρονη φιλία.