Το πρωινό γεύμα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς

295
Το πρωινό και η υγεία της καρδιάς

Οταν τρώμε νωρίτερα μέσα στη μέρα, δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα να κάψει τις θερμίδες

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έχαναν συχνά το πρωινό τους ή έτρωγαν το βραδινό τους αρκετά κοντά στην ώρα του ύπνου, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά από καρδιακή προσβολή.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν τρώμε νωρίτερα μέσα στη μέρα, δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα να κάψει τις θερμίδες και αυτό οδηγεί σε πιο υγιή ορμονική ισορροπία. Η θεωρία που λέει ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες δικαιώνεται και υποστηρίζεται από τη νέα έρευνα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας εντόπισαν 113 ανθρώπους που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή. Η ομάδα βρήκε ότι το 57% των συμμετεχόντων παρέλειπε το πρωινό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, το 51% έτρωγε αργά δείπνο, τρεις φορές την εβδομάδα και το 41% δεν έτρωγε πρωινό και δειπνούσε πολύ αργά το βράδυ.

Επίσης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έχαναν τακτικά το πρωινό τους και έτρωγαν βραδινό πριν κοιμηθούν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε ένα μήνα μετά την καρδιακή προσβολή ή να υποστούν άλλο ένα.

Οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό και καθυστερούν το βραδινό, έχουν μάλλον και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης.