Το σχέδιο Μητσοτάκη για να διατηρήσει την πολιτική του κυριαρχία

453

Πρόσω ολοταχώς τραβά η Κυβέρνηση, βάζοντας στις ράγες το  σχέδιο της επόμενης μέρας και της επίτευξης των υψηλών στόχων για το 2020.     

Με μία κίνηση αιφνιδιασμού ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε το θέμα Προεδρία της Δημοκρατίας, επιτυγχάνοντας συναίνεση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και τώρα ανεβάζει στροφές προκειμένου να πετύχει τους στόχους και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά.

Οι πρώτοι μήνες με καταγεγραμμένο ένα κλίμα ευφορίας λόγω της μεγάλης εκλογικής νίκης και των θετικών εξελίξεων στην οικονομία έχουν περάσει και πλέον η Κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα ανοιχτά θέματα και την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Αν και ψηλά στην επικαιρότητα βρίσκονται θέματα όπως το μεταναστευτικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, εντούτοις στο Μέγαρο Μαξίμου θέτουν σε άμεση προτεραιότητα το κυβερνητικό σχέδιο με έμφαση στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών που θα ανοίξουν το δρόμο για αύξηση της πίτας και για νέες ευκαιρίες εργασίας, κυρίως σε ότι αφορά τη νέα γενιά.

Επιπλέον, γίνεται αντιληπτό ότι η βελτίωση της καθημερινότητας συνιστά προαπαιτούμενο για τους πολίτες για να συνεχίσουν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τους δείκτες εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβερνητική παράταξη. Κι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, με δεδομένο ότι ο πήχης βρίσκεται ψηλά.

Η σκληρή ατζέντα που σχετίζεται με την ασφάλεια και το μεταναστευτικό βρίσκεται επίσης σε άμεση προτεραιότητα μετά και από τις διορθωτικές κινήσεις που οδήγησαν στο ανακάτεμα της τράπουλας και  στην επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης. Κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνονται ότι οι συγκεκριμένοι τομείς συνιστούν πεδίο συζήτησης και έντονου ενδιαφέροντος στην παραδοσιακή εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω χρονοτριβή στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων.

Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση επενδύει στο θετικό λόγο βάσει των αποτελεσμάτων της πολιτικής της προκειμένου να αποδυναμώσει μ' αυτό τον τρόπο την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.