Το σχέδιο της κυβέρνησης για ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα

90

Μάχη με το χρόνο για να αντιμετωπίσει τις έντονες επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα δίνει η Κυβέρνηση.

Αναλύοντας τα δεδομένα των τελευταίων μετρήσεων που ανέδειξαν την κόπωση των πολιτών και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, το Μέγαρο Μαξίμου υλοποιεί δέσμη μέτρων με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου, με βασικό στόχο την ολοκλήρωση του 50% των εμβολιασμών για τον πληθυσμό και τη σταδιακή και μελετημένη επανεκκίνηση κλάδων της οικονομίας.

Στην Κυβέρνηση εμφανίζονται πλέον φειδωλοί στις δηλώσεις που αφορούν στα μέτρα, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένα μηνύματα προς τους πολίτες που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και περαιτέρω αχρείαστη δυσαρέσκεια.

Το μεγάλο βάρος δίνεται πλέον στη συνέχιση των εμβολιασμών με όπλο την αύξηση των δόσεων που καταφθάνουν πλέον στη χώρα μας και έμφαση στην επικοινωνιακή διαχείριση των μεγάλων ηλικιών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και επηρεάζουν την κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Την ίδια ώρα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας και της Βρετανίας με τη διεξαγωγή καθημερινά χιλιάδων tests, η Ελλάδα κάνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ θα ακολουθήσει η εστίαση μετά το Πάσχα, για να καταλήξει η Κυβέρνηση στο εναρκτήριο λάκτισμα για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, η αύξηση του αριθμού των συγκοινωνιακών μέσων που χρησιμοποιούνται κυρίως στις μεγαλουπόλεις αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, ενώ οι πολίτες ζητούν περισσότερα δρομολόγια για τα πιο γρήγορα μέσα όπως είναι το Μετρό.

Όσον αφορά στην περίοδο του Πάσχα και το ενδεχόμενο μετακίνησης των πολιτών εκτός ορίων νομού, στην Κυβέρνηση το βλέπουν θετικά. Ωστόσο, αυτό θα κριθεί από τους ειδικούς και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το τελευταίο δεκαήμερο Απριλίου, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η οργανωμένη προσπάθεια που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και προσβλέπει σε έναν διαφορετικό φετινό Ιούλιο με μερικώς ελεγχόμενη την κατάσταση σε υγειονομικό επίπεδο.