Το Συνέδριο, τα πρότυπα και το άνοιγμα στους νέους…

464

Ξεκινά το απόγευμα το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία 1733 συνέδρων και 4966 παρατηρητών από ολόκληρη τη χώρα.

Παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με τους συμμετέχοντες διαπιστώσαμε ότι το 50% περίπου ανήκει στις ηλικίες ανάμεσα στα 24 και 45 έτη. Η προσέγγιση αυτής της κατηγορίας είναι κομβικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι η γενιά που πλήρωσε την κρίση περισσότερο από τους υπολοίπους, με τις λιγότερες ευκαιρίες, μια γενιά που θέλει να πιστέψει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Γι’ αυτό και στην πολιτική της προσέγγιση χρειάζεται κάτι επιπρόσθετο…. να δημιουργηθούν  πρότυπα που να αναβλύζουν ελπίδα,  αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες.

Η πρώτη σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να υλοποιήσει η κυβερνητική παράταξη είναι η αλλαγή προτύπων.

Αυτό θα διατηρήσει και θα αυξήσει την επιρροή της σε κοινά που δεν υπήρξε ποτέ ελκυστική. Στις πρόσφατες εκλογές οι νέοι της έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία. Για να υπάρξει δεύτερη χρειάζεται εμπιστοσύνη, δράσεις, αξιοπιστία.

Κι όλα αυτά χτίζονται κάθε μέρα και κάθε ώρα. Με βαθιά πολιτική προσέγγιση και όχι αποκλειστικά με social media και life style για να γίνει το σύνθημα "Το Μέλλον τώρα αρχίζει" πράξη.