Το ταξίδι της Κουντουρά στις ΗΠΑ κόστισε 18.435 ευρώ! (εικόνες)

178
Το ταξίδι της Κουντουρά στις ΗΠΑ κόστισε 18.435 ευρώ!

Ακριβά στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στις ΗΠΑ.

Μετά τα τρία iPhone που στοίχισαν στο Δημόσιο 3.092 ευρώ, το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού στις ΗΠΑ κόστισε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, συνολικά 18.435 ευρώ.

Στη διάρκεια της πενθήμερης (8-13 Δεκεμβρίου) διαμονής της στην αμερικανική μητρόπολη, η υπουργός δεν είχε ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα.

Έκανε μια εισήγηση στο 20ο συνέδριο Capital Link για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού και βεβαίως χτύπησε το καμπανάκι της Wall Street, δίνοντας το σήμα για τη λήξη της συνεδρίασης.

kountoura_us_1

Ακριβός και ο «σωματοφύλακας»

«Η κ. Κουντουρά με είχε ενημερώσει ότι θα λείπει σε αποστολή, αλλά ξέχασε το τηλέφωνό της στον αστυνομικό της», είχε σχολιάσει δηκτικά ο Πάνος Καμμένος για την πρώην, πλέον, βουλευτή του, όταν την αναζητούσε μάταια στο τηλέφωνο στη μακρινή Κίνα όπου βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού.

Παραμένει όμως ανεξήγητο πώς ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. δεν κατάφερε να μιλήσει στην βουλευτή του, προ του κυβερνητικού διαζυγίου, έστω και μέσω του αστυνομικού της, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα της για την ασφάλειά της.

Μόνο για τη μετακίνηση του άνδρα της προσωπικής ασφάλειας της κας Κουντουρά και τη διαμονή του στη Νέα Υόρκη εγκρίθηκε κονδύλι 5.155 ευρώ -πλέον των ημερομισθίων του, αναφέρει το protothema.gr.

Αναλυτικά, η διανυκτέρευση του «σωματοφύλακα» κόστισε 3.860 ευρώ (772/ημέρα), ώστε να διαμείνει στο ίδιο, πολυτελές ξενοδοχείο με την υπουργό.

Σε 895 ευρώ ανήλθαν τα «λοιπά έξοδα κίνησης» και σε 400 ευρώ η ημερήσια αποζημίωσή του. Και μάλλον δεν θα ένιωθε μειονεκτικά απέναντι στους Αμερικανούς συναδέλφους του.

Εξάλλου χάρη στην πονηρή διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση στον ίδιο νόμο με τον οποίο έφερε το τρίτο μνημόνιο (νόμος 4336/2015), οι συνοδοί ασφαλείας καθώς και οι συνεργάτες των υπουργών διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν.

kountoura_us_2

kountoura_us_3

kountoura_us_4