Το «τελευταίο αντίο» στην Κική Δημουλά (Photos)

441
Το «τελευταίο αντίο» στην Κική Δημουλά

Το «τελευταίο αντίο» στην ακαδημαϊκό και πολυβραβευμένη ποιήτρια, Κική Δημουλά, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος.

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Ακόμα, το «παρών» δίνουν και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον χώρο των γραμμάτων όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Νικολακοπούλου, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Γεωργουσοπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου και Νίκος Δήμου.

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Εσωτερικών, η κηδεία της Κικής Δημουλά τελείται δημοσία δαπάνη.

Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια. Ακόμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Το «τελευταίο αντίο» στην Κική Δημουλά

Δημουλα__Παυλοπουλος_2

Δημουλα__Μητσοτακης

Δημουλα_Μενδωνη

Μπακογιαννης_ipg_2

Το τελευταίο αντίο στην Κική Δημουλά