Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο: Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη (Photos)

43

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η νεκρώσιμος ακολουθία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Από το πρωί πλήθος κόσμου πηγαίνει στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Παρών και Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρά το γεγονός ότι η Φενέρ δίνει αγώνα για το πρωτάθλημα Τουρκίας κόντρα στην Τόφας, στο πλαίσιο των τελικών και με νίκη να κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα, αλλά μερικά πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ.

Ο πατριάρχης του Παναθηναϊκού και μία από τις εμβληματικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού, σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή και η τραγική ειρωνεία είναι πως το έκανε την ημέρα που συμπλήρωνε 47 χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να εμπλακεί με τα διοικητικά των «πρασίνων».

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του αδερφού του Κώστα Γιαννακόπουλου, ο Παύλος νικήθηκε τελικά από την πολύχρονη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Ασθένεια που δεν του είχε επιτρέψει να πει το τελευταίο αντίο στον αδερφό του και πλέον έχουν «φύγει» και οι δύο αφήνοντας μόνο του τον τρίτο τους αδερφό, Θανάση. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».