Το τελευταίο Βατερλό του Τσίπρα

690
Το τελευταίο Βατερλό του Τσίπρα

Το πολιτικό και επικοινωνιακό κραχ του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό και επικοινωνιακό Βατερλό συνιστά για τον Αλέξη Τσίπρα η συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, στην οποία παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το περιβόητο πρόγραμμα αποδείχτηκε ένα κακέκτυπο των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού και ανευθυνότητας, αφού η εφαρμογή του απαιτεί 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν υπάρχουν στα δημόσια ταμεία.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να σταματήσει τη δημοσκοπική κατρακύλα ο Αλέξης Τσίπρας μοίραζε χρήμα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Πρόκειται για ανέξοδες εξαγγελίες, αφού δεν πρόκειται να κληθεί να τις υλοποιήσει, ενώ ενδεχόμενη εφαρμογή τους από την Κυβέρνηση θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη και επικοινωνιακό Βατερλό, αφού ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», αφιέρωσαν μονόστηλο στην πρώτη σελίδα για το πρόγραμμα του Ζάππειου.

Η συνέντευξη πέρασε απαρατήρητη ακόμα και από το ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη, που ήταν προνομιακός συνομιλητής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά.