Το «Βρώμικο 18»: Γιατί το Παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Κώστα Σημίτη

253

Αξιοποιώντας στο έπακρο την εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά και τις δικαστικές περιπέτειες του Θόδωρου Τσουκάτου και του Τάσου Μαντέλη, ο σκοτεινός μηχανισμός του Μαξίμου που κινεί τα νήματα σε νευραλγικούς τομείς της Δικαιοσύνης επιχειρεί να στήσει σκευωρία με στόχο τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Τη σκευωρία με στόχο τον Κώστα Σημίτη πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να ανακόψουν την ανοδική πορεία του Κινήματος Αλλαγής και για να ακυρώσουν τη διαφαινόμενη συνεργασία παραγόντων που προέρχονται από τον εκσυγχρονιστικό χώρο με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο Μαξίμου θεωρούν στρατηγικής σημασίας το βρόμικο κόλπο που στήνουν σε βάρος του Κώστα Σημίτη. Γι’ αυτό έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που αποτελείται από επιρροές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και ιδιωτική εταιρεία που έχει εξειδίκευση στην αποκάλυψη λογαριασμών.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει σπίλωση του πρώην Πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση του Κινήματος Αλλαγής.

Οι στοχευμένες διαρροές για ύπαρξη δεκάδων μαύρων λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου σε πολλές χώρες –Ελβετία, Γαλλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο— εντάσσονται στην επικοινωνιακή σπέκουλα που επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη συντελέστηκε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους δήθεν νέους λογαριασμούς αποτελούν υπο-λογαριασμούς που προέρχονται από την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού της Ελβετίας, οι στοχευμένες διαρροές προκαλούν μπόχα και δυσωδία στη δημόσια ζωή.

Το βρόμικο κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και αποδίδει επικοινωνιακά, γιατί ο κόσμος σε μία χρεοκοπημένη χώρα που επικρατεί φτώχεια και ανεργία εξοργίζεται και μάλιστα δικαιολογημένα όταν ακούει για μίζες εκατομμυρίων, λογαριασμούς και πολυτελείς βίλες.

Το σίριαλ με τον Γιάννο θα κρατήσει μέχρι τις εκλογές και, σε συνδυασμό με άλλες δύσοσμες υποθέσεις, θα χρησιμοποιηθεί για τη δυσφήμιση του λεγόμενου παλιού πολιτικού συστήματος.

Ισχυρισμοί καφενείου

Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν την κατάθεση ενός στελέχους γαλλικής εταιρείας εξοπλιστικών, με την οποία επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Κώστα Σημίτη, αστεία και επιπέδου καφενείου.

Πρόκειται για τις γνωστές δικαιολογίες που προβάλουν οι μεσάζοντες προκειμένου να δικαιολογήσουν μεγάλα ποσά που διαχειρίζονται τα περισσότερα από τα οποία δεν πάνε σε λαδώματα αλλά επιστρέφουν στους ίδιους και στα κορυφαία στελέχη των εξοπλιστικών κολοσσών.

Η κατάθεση αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εμπλακεί ο Κώστας Σημίτης σε δικαστικές περιπέτειες.

Αυτό το γνωρίζουν στο Μαξίμου, γι’ αυτό την αξιοποιούν μόνο επικοινωνιακά.