Τόγκο: Τι είπε ο Έλληνας ναυτικός μετά την απελευθέρωσή του από τους πειρατές

573
Τόγκο: Τι είπε ο Έλληνας ναυτικός μετά την απελευθέρωσή του από τους πειρατές

«Όλα τελείωσαν μπαμπά», είπε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλα τρία άτομα, όταν το εμπορικό πλοίο «Elka Aristotle» δέχθηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

Τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το τέταρτο άτομο απεβίωσε.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ», είπε στον πατέρα του ο νεαρός, που πέρασε πάνω από έναν μήνα στα χέρια των πειρατών.

Ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη, Θεόδωρος Γκιάτης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους. Όπως είπε, το θλιβερό είναι ότι χάθηκε ο τέταρτος, μία ανθρώπινη ζωή. «Με την χαρά ήρθε και η λύπη» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Γκιάτης, που πληροφορήθηκε εχθές την είδηση για την απελευθέρωση του γιου του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ακόμα, ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού είπε μπορεί ακόμα και σήμερα να δοθεί το ελεύθερο στον γιο του να επιστρέψει στην πατρίδα. Ο Θεόδωρος Γκιάτης βρίσκεται στο Μεσολόγγι και περιμένει πότε θα λάβει το τηλέφωνο ότι επιστρέφει το παιδί του, για να έρθει Αθήνα να το υποδεχθεί.