Τόκιο: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν οι Oλυμπιακοί Αγώνες

60
Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στον πλανήτη το 2021

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχικά ήταν να γίνουν το καλοκαίρι του 2020. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλουν τη διοργάνωση. Οι Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, όμως είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ή θα αναβληθούν ξανά.

Ο Τοσιχίρο Νικάι, ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), φέρεται να δήλωσε ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί αν η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού επιδεινωθεί πολύ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από εκατό ημέρες ως την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Εάν η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σημάνει πως «είναι αδύνατον» να διεξαχθούν οι Αγώνες, «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε», φέρεται να είπε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, σύμφωνα με το Κιόντο.

Η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με αυτό που ειδικοί χαρακτηρίζουν το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, είναι προγραμματισμένοι να αρχίζουν την 23η Ιουλίου.

Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της πανδημίας.

Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και
επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.