Τουρκική εισβολή: Δραπέτευσαν εκατοντάδες κρατούμενοι-τζιχαντιστές του ISIS

121

Εκατοντάδες τζιχαντιστές του ISIS –785 τον αριθμό- απέδρασαν από στρατόπεδο όπου κρατούνταν στη βόρεια Συρία μετά από τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με την κουρδική διοίκηση.

Η τελευταία, αναφερόμενη στους συμμάχους της Τουρκίας αντάρτες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Απέδρασαν περίπου εκατό «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους

Στο μεταξύ σ’ ένα άλλο στρατόπεδο, που φρουρούσαν μαχητές των υπό κουρδική ηγεσία «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στη βόρεια Συρία, κατάφεραν να αποδράσουν γύρω στις 100 «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους, καθώς συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Επικαλούμενος πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -μιας γνωστής αντικαθεστωτικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία – είπε ότι στο εσωτερικό του στρατοπέδου, απ’ όπου διέφυγαν οι «νύφες του ΙSIS» και όπου φιλοξενούνται χιλιάδες εκτοπισμένοι, υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας».

Νωρίτερα η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών τζιχαντιστών του ISIS κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξη του στρατοπέδου καθώς πολλοί από τους φρουρούς έχουν μετακινηθεί στα βόρεια για να αποκρούσουν την εισβολή των Τούρκων και των συμμάχων τους.