Τουρκική προκλητικότητα:Νέα NAVTEX για το Oruc Reis μέχρι τις 23 Νοεμβρίου(χάρτης)

203
Το «Oruc Reis» πλησιάζει το Καστελόριζο με κλειστό πομπό (χάρτες)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα. Η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX για έρευνα του Oruc Reis μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Τρεις ημέρες πριν εκπνεύσει η παράνομη τουρκική προαγγελία για την περιπλάνηση του Oruc Reis νότια από το Καστελόριζο, ο παράκτιος σταθμός της Αττάλειας στην Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex ανακοινώνοντας ότι οι σεισμικές έρευνες από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και τα βοηθητικά του πλοία Cengiz Han και Ataman θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου.

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη, η Άγκυρα επιλέγει να «χτυπήσει» ξανά με νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis.

Η περιοχή ερευνών που σχηματίζεται από τις συντεταγμένες που έχουν δηλώσει οι τουρκικές αρχές στην παράνομη Navtex με αριθμό 1404 εφάπτεται στην περιοχή που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη και εκτείνεται προς τα ανατολικά.

Το βορειότερο σημείο της τουρκικής Navtex είναι περίπου 18 μίλια από το νησί της Ρω στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Στην τουρκική Navtex υπάρχει προειδοποίηση με την οποία καλούνται τα παραπλέοντα πλοία να παραμείνουν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το Oruc Reis, τα βοηθητικά του πλοία Cengiz Han και Ataman.

palia

nea