Τουρκικό «αμόκ» με τον Στρατηγό Καμπά στο Καστελλόριζο

722

Η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ για ακόμη μία φορά έφερε μπαράζ παραβιάσεων, υπερπτήσεων και αερομαχιών από τους Τούρκους πιλότους.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς φαίνεται ότι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Τούρκους και κάθε φορά που επιλέγει να μεταβεί για επιθεώρηση σε κάποιο προκεχωρημένο επιτηρητικό φυλάκιο ή μονάδα σε ακριτική περιοχή προκαλεί πανικό και εκνευρισμό.

Οι 18 υπερπτήσεις στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης από 5 τουρκικά μαχητικά καθώς και οι σκληρές αερομαχίες από 10 οπλισμένα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε 5 εμπλοκές, αποτυπώνουν χαρακτηριστικά το πόσο οι Τούρκοι αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με τις κινήσεις του έμπειρου ανώτατου αξιωματικού αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας και αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αφηνιάζουν με την παρουσία του Αρχηγού. Το ίδιο συνέβη και στις 18 Απριλίου πάλι στη Ρώ και το Καστελλόριζο, στις 5 Ιουνίου όταν βρέθηκε στην Καλόλιμνο και επαναλήφθηκε στις 18 Δεκεμβρίου όταν επισκέφθηκε τις Οινούσσες και την Παναγιά.