Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό - Νεκρός ο πιλότος

116

Ένα αρμενικό μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε το πρωί της Τρίτης από τουρκικό μαχητικό F-16 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του αρμένικου μαχητικού αεροσκάφους που χτυπήθηκε από τουρκικό μαχητικό, είναι νεκρός.

Παράλληλα, το τουρκικό μαχητικό φέρεται να «σηκώθηκε» από τη βάση Γκάνια του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το συμβάν.

Νωρίτερα, το Γερεβάν είχε αναφέρει ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε συγκρούσεις, στο πλευρό μαχητικών και drones του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά στρατιωτών και βάσεων στην Αρμενία.

Στο μεταξύ, η Άγκυρα έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμη να στηρίξει τους Αζέρους «τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στη μάχη», τονίζοντας ότι επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι επίθεση και κατά της Τουρκίας.

Διαψεύδει η Τουρκία: «Φτηνά παιχνίδια προπαγάνδας»

Η Τουρκία, πάντως, διαψεύδει πως τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό της Αρμενίας, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για παιχνίδια προπαγάνδας από το Γερεβάν.

Η απάντηση της Άγκυρας ήρθε άμεσα, μέσω του διευθυντή Επικοινωνιών, Fahrettin Altun, ο οποίος σύμφωνα με το CNN Turk είπε: «Ο ισχυρισμός ότι το τουρκικό F-16 κατέρριψε το αρμενικό αεροπλάνο δεν είναι αλήθεια. Αντί να καταφεύγουμε σε τόσο φτηνά παιχνίδια προπαγάνδας, η Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που καταλαμβάνει το συντομότερο δυνατό».