Τραμπ: «Αν η Τουρκία παραβεί τους κανόνες, θα χτυπήσω την οικονομία της»

183
Νέα προειδοποίηση Τραμπ στην Τουρκία

Νέα προειδοποίηση έστειλε προς την Τουρκία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο twitter.

O Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε την Τουρκία πως θα της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν παίξει σύμφωνα με τους κανόνες στην επιχείρησή της στη βόρεια Συρία.

Ακόμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε της επιλογής του για απεμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων από τον «πόλεμο χωρίς τέλος» που μαίνεται στην Μέση Ανατολή.

Αναλυτικά, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter: «Η Τουρκία σχεδιάζει εδώ και καιρό την επίθεση εναντίον των Κούρδων. Πολεμούν μεταξύ τους σχεδόν από πάντα. Δεν έχουμε στρατιώτες ή προσωπικό στις περιοχές κοντά στις συγκρούσεις. Προσπαθώ να βάλω τέλος σε έναν ατελείωτο πόλεμο. Κι απευθύνομαι και στις δύο πλευρές: Ορισμένοι επιθυμούν να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε από την αρχή μία νέα σύγκρουση. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι μας λένε να μείνουμε μακριά και να αφήσουμε τους Κούρδους να δώσουν τις δικές τους μάχες (ακόμα και με την οικονομική μας ενίσχυση). Εγώ λέω να χτυπήσουμε την τουρκική οικονομία ακόμα και με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει τους κανόνες. Παρατηρώ τις εξελίξεις από κοντά».