Τραμπ: Google, Twitter και Facebook και επεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

55

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζει τώρα στο στόχαστρό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, εταιρείες που διαθέτουν πλατφόρμες όπως το Facebook, και το Twitter επεμβαίνουν στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2018.

Οι καταγγελίες έγιναν από τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο Daily Caller, χωρίς ωστόσο να προβεί σε συγκεκριμένα στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε μάλιστα «υπερ-φιλελεύθερες» τις πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Google, λέγοντας ότι νομίζει ότι «έχουν ήδη» επέμβει στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναμείχθηκαν «προς όφελος της Χίλαρι»

Και ενώ στις ΗΠΑ η έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη και μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ συνεχίζεται, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τις πλατφόρμες για πολιτική μεροληψία εις βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν μόνο αρνητικές ειδήσεις για το πρόσωπό του και αποκρύπτουν τις θετικές.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι ιστότοποι αναμείχθηκαν στις εκλογές, όχι προς όφελός του αλλά προς όφελος της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον.

«Η πραγματική ανάμιξη στις τελευταίες εκλογές ήταν εκείνη – αν κοιτάξετε, ουσιαστικά όλες εκείνες οι εταιρίες είναι υπερ-φιλελεύθερες εταιρίες προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον», ανέφερε.

Πάντως, οι εταιρείες αρνούνται ότι μεροληπτούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.