Τραμπ: «Στηρίζουμε την επανένωση της Κύπρου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία»

89
Τραμπ: «Στηρίζουμε την επανένωση της Κύπρου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία»

«Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε ακόμα ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στη Λευκωσία αναφέρεται ότι στο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει ότι «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ενέργειας, της αντιτρομοκρατίας, της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας».

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της Κύπρου ώστε να απολαμβάνουν διαρκή ειρήνη», προσθέτει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σε δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίττρι Μεντιέντεφ, αναφέρει ότι η Ρωσία και η Κύπρος συνδέονται με φιλικούς δεσμούς και συνεργασία.

«Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, όπως και η εφαρμογή των κοινών μας έργων στον τομέα της βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης, του πολιτισμού και άλλων, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει ο Ρώσος πρωθυπουργός.