Τραπεζικό sell-off και σήμερα στο Χρηματιστήριο (ανανεωμένο)

40
Καταρρέει το Χρηματιστήριο

Σε αχαρτογράφητα ύδατα έχει εισέλθει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χάνει ακόμη και τις 650 μονάδες, καθώς δεν μπορεί να ανακόψει το νέο τραπεζικό sell off που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,75% στις 640,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,59 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 1,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.699,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,81% στις 512,62 μονάδες.

Δίχως τέλος φαίνεται ότι είναι το σφυροκόπημα των τραπεζικών, και όχι μόνο, μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινδυνεύει να χάσει και το "εμβληματικό" επίπεδο των 650 μονάδων, το οποίο είχε να δοκιμάσει πάνω από 19 μήνες, ενώ σε χαμηλά σχεδόν 30 μηνών βρίσκεται πλέον ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος πλησιάζει επικίνδυνα το όριο των 500 μονάδων.

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Τα ιταλικά ομόλογα υποχώρησαν για ακόμη μια φορά από τις ενδείξεις ότι η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό της δεν θα επιλυθεί σύντομα.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από 3,5% για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια, ενώ οι μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο διάστημα του τελευταίου έτους, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι τα σχέδια του λαϊκιστικού συνασπισμού για μεγαλύτερο έλλειμμα παραβιάζουν τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες.

Παράλληλα αυξάνονται κι οι αποδόσεις του αντίστοιχου ελληνικού ομολόγου, που έφτασε πριν λίγο το 4,6%.