Τρικυμία στο Μαξίμου για το σκάνδαλο Πετσίτη- Ο Τσίπρας «τρώει» τον Παππά;

50

Τους πιο σοβαρούς μέχρι τώρα τριγμούς στα -έτσι κι αλλιώς- σαθρά θεμέλια της παρέας του Μαξίμου έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα ο ορυμαγδός αποκαλύψεων σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη και την παρασκηνιακή εμπλοκή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Οι συγκεκριμένες σχέσεις μάλιστα Παππά-Πετσίτη και οι συνεχείς αποκαλύψεις από τον Τύπο έχουν προκαλέσει τρικυμία πρωτου μεγέθους στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ήδη συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά την αντικατάσταση Παππά μετά τις εορτές.

Όπως αποκάλυψαν σε ρεπορτάζ τους τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης πανικόβλητος ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μυστική σύσκεψη, στην οποία εκλήθησαν εκτάκτως να παρευρεθούν ο άμεσα εμπλεκόμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ∆ημήτρης Τζανακόπουλος, όπως και ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θ. Καρτερός.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να προετοιμαστει η γραμμή άμυνας απέναντι στο ενδεχόμενο νέων ανεπιθύμητων αποκαλύψεων είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε από τα ΜΜΕ.

Αφορμή ουσιαστικά για την κίνηση πανικού Τσίπρα ήταν τα όσα είχαν διαδραματιστεί λίγη ώρα νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μη περικοπή των συντάξεων, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε να γνωρίζει σε βάθος την παρασκηνιακή εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη σε σωρεία σκανδαλωδών υποθέσεων της κυβέρνησης, με αιχμή τη ∆ΕΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία κράτησε για αρκετές ώρες, ο Αλ. Τσίπρας ήταν έξω φρενών με την τροπή που πήραν οι εξελίξεις. Μάλιστα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη δοθεί συνέχεια σε αυτή την υπόθεση και πρώτιστα να διασφαλιστεί σε όλα τα επίπεδα η «πολιτική αθωότητα» της κυβέρνησης.

Επιπλέον, στο πρωθυπουργικό γραφείο έγιναν ονομαστικές αναφορές για τη στάση γνωστών οικονομικών παραγόντων της χώρας τους οποίους κατά καιρούς το Μαξίμου έχει επιχειρήσει -ανεπιτυχώς είναι αλήθεια- να θέσει σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας διά της δικαστικής οδού καθώς και άλλων που εσχάτως άρχισαν να κινούνται εχθρικά εναντίον της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ως αδύναμο κρίκο για την προσβολή του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς τον επιστήθιο φίλο και συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς φέρεται να έδωσε διαβεβαιώσεις πως μπορεί να αποδείξει ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν γνώριμος και σε αντίπαλους χώρους επικαλούμενος φωτογραφικό υλικό του παλαιού συμμαθητή του και με προσωπικότητες που δεν κινούνται στον χώρο της Αριστεράς, μία στάση που ακολούθησε και με δηλώσεις του την Πέμπτη σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Παππάς ασχέτως εάν δεν έπεισε το σύνολο των παρισταμένων στη σύσκεψη στο γραφείο πανικού του Μαξίμου όπως τον Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος φέρεται να παραδέχεται πως μας έβαλε σε μπελάδες η αδιάκριτη κινητικότητα του Μανώλη Πετσίτη σε ατομικό επίπεδο επιχείρησε να επικοινωνήσει το άδοξο τέλος της σχέσης του με τον παλαιό του συμμαθητή μέσα από την Εφημερίδα των Συντακτών η οποία με σχετικό ρεπορτάζ την Πέμπτη εμφάνιζε τον αποκαλούμενο σερβιτόρο του Μαξίμου ως εδώ και καιρό αποσυνάγωγο του περιβάλλοντος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Παρ' όλα αυτά, οι νέες αποκαλύψεις για την πολυσχιδή ζωή του Πετσίτη στα κυριακάτικα φύλλα βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Πλέον οι τελικές αποφάσεις είναι αποκλειστικά ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο ίδιος βαριά εκτεθειμένος καθώς, άσχετα αν ο Μανώλης Πετσίτης λειτουργούσε έχοντας ως αβάντα για τις επίμαχες παρεμβάσεις του την ισχυρή κάλυψη από τον Νίκο Παππά, επέτρεψε για πολύ καιρό, βγάζοντας φωτογραφίες μάλιστα μαζί του, να παρουσιάζεται o άνθρωπος αυτός ως εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μαξίμου.