Τσαβούσογλου σε Καμμένο: Εσένα σε συμπαθώ, μπορούμε να τα βρούμε!

142

Ένα σύντομο διάλογο είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πάνου Καμμένου, ο Τούρκος υπουργός είδε τον Έλληνα υπουργό, τον πλησίασε, τον χαιρέτησε και του είπε: «Γεια σου Πάνο, τι κάνεις; Εσένα σε συμπαθώ, μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας».

Βέβαια, στο παρελθόν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποκαλέσει τον Πάνο Καμμένο ακατάλληλο και προκλητικό για την θέση του υπουργού Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος ανταπέδωσε τον χαιρετισμό λέγοντας στον Μέβλουτ Τσαβούσογλου πως «στο χέρι σου είναι να τα βρούμε. Όσο κρατάτε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επιλέγετε εσείς τον άλλο δρόμο».

Ο διάλογος αυτός έγινε χθες μια μέρα πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στη διάρκεια του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει και αυτός με τη σειρά του το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Από την άλλη, θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επιχειρήσει και αυτός να θέσει συμψηφιστικά το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών των οποίων την έκδοση στην Τουρκία ζητά με επιμονή η Αγκυρα, θεωρώντας τους ως εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Ο Πάνος Καμμένος μετά τις Βρυξέλλες θα μεταβεί στο Παρίσι για να παραστεί στην Εθνική Εορτή της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης.