Τσιάρας: «Δεν υπάρχει κανένας πλειστηριασμός, δεν τίθεται σε κίνδυνο η κατοικία κανενός πολίτη»

183

«Δεν υπάρχει κανένας πλειστηριασμός» ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Τσιάρα, σε όσα υποστηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι υπάρχουν 35.000 πλειστηριασμοί.

Ο Νίκος Τσιάρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, τόνισε ότι «δεν τίθεται σε κίνδυνο η κατοικία κανενός πολίτη».

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως μέσα στο 2021 θα εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Παράλληλα, ο Νίκος Τσιάρας, πρόσθεσε πως  λήγει στις 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην ειδική πλατφόρμα για τον επαναπροσδιορισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την παράταση του χρόνου παραγραφής των ποινικών δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Τσιάρας, τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμα όλα τα σχέδια για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας πως  όλα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των επιδημιολόγων.

Σχετικά με την επιμέλεια παιδιών, ο Νίκος Τσιάρας σημείωσε πως αποτελεί βήμα προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα, καθώς το συμφέρον του παιδιού είναι να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς.

Για τις αποζημιώσεις από τη Novartis ο υπουργός είπε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία.