Τσιμούδια (ξανά) ο Τσίπρας για «Ρασπούτιν» και για τη διαπόμπευση πολιτικών του αντιπάλων

222

Aπέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και για το ποιος είναι τελικά αυτός ο περιβόητος Ρασπούτιν που κινεί τα νήματα, o Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς στην πρωινή συνέντευξη του στο Open, ενώ αναμάσησε ξανά τα περί σκανδάλου στη Novartis.

Είναι ευθύνη και Δικαιοσύνης και Πολιτείας να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία, τη στιγμή που το θέμα ανέκυψε από έρευνα του FBI, τη στιγμή που υπάρχουν καταθέσεις ότι υπήρξε συναλλαγή και το ότι η Novartis διατηρούσε ψηλά τις τιμές, σε αντίθεση με τις άλλες φαρμακευτικές. Το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει τακτική εκφοβισμού και παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Έχουμε μηνύσεις, βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και μηνύει εισαγγελείς. Να τα κρίνει ο λαός… Δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα δεν εξώκειλε έτσι. Βρήκαμε στα συρτάρια του δημοσίου το rebate που δεν εισέπραττε η χώρα από τις φαρμακευτικές. 240 εκατ. ευρώ. Δεν πήγε κατά λάθος η χώρα στα βράχια.

Είχαμε πάρτι. Σε προμήθειες δημοσίου, φάρμακο, εξοπλιστικά. Ενώ έγινε το PSI, το κούρεμα, που στοίχισε σε όλους, η Novartis είχε εσωτερική πληροφόρηση. Από πού τα είχε αυτά; Είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Όχι να μας μιλάνε και για σκευωρία».

Κουβέντα φυσικά για τις δηλώσεις περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους που συνειδητά έγινε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από σύσκεψη των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων υπό τον Πρωθυπουργό.

Ούτε λέξη για τη διαπόμπευση 10 πολιτικών προσώπων, όλως τυχαίως αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξευτελίστηκαν άνθρωποι και στη Βουλή, αθωώθηκαν αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει βρει το σθένος να τους ζητήσει συγγνώμη.

Ούτε κουβέντα φυσικά για το γεγονός ότι αυτοί οι κουκουλοφόροι μάρτυρες που επικαλείται έχουν καταστεί παντελώς αναξιόπιστοι. Και φυσικά δεν έχει βρεθεί ούτε ένα στοιχείο εναντίον πολιτικών προσώπων για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι σήμερα αποκαλύπτεται σε δόσεις το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών, μόνο που δεν είναι αυτό στο οποίο επένδυσε η κυβέρνηση.

Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις και φέρνει στο φως την ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος υπό την καθοδήγηση του «Ρασπούτιν» αλλά αναδεικνύει και τις κατηγορίες περί σύστασης συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, με εμπλοκή μελών της κυβέρνησης.

Αν πριν από έναν χρόνο αυτά έμοιαζαν υπερβολές, η αναζήτηση της αλήθειας καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη.

Δεν καθίζεις στο σκαμνί με ανυπόστατες μαρτυρίες «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και κατηγορίες που επισύρουν ισόβια κάθειρξη για τέτοια χρηματικά ποσά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρξουν συνέπειες...

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως...