Τσιόδρας (λοιμωξιολόγος) για κοροναϊό: Να είμαστε σε επιφυλακή για να μην εξαπλωθεί ο ιός

139

Στους εννέα έφτασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα είναι σε επιφυλακή.

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τον κοροναϊό και τους κινδύνους που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός», τόνισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να ανησυχούμε».

Η μετάδοση του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι κάτι ανησυχητικό

«Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αυτό που έχει προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι να μην διασπαρεί ο ιός. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι κάτι ανησυχητικό και οφείλει να μας έχει σε επαγρύπνηση. Μεταδίδεται πιο δύσκολα από τη γρίπη και πιστεύουμε ότι θα διακοπεί η μετάδοση του ιού με τα κατάλληλα μέτρα» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδας, ενώ παράλληλα τόνισε πώς στα αεροδρόμια χρειάζεται επαγρύπνηση για 14 μέρες των ταξιδιωτών ώστε να απομονωθεί το κάθε περιστατικό.

Περιορισμένη η μετάδοση του κοροναϊου

Όπως ο ίδιος εκτίμησε από τα συμπεράσματα της χθεσινής συνεδρίασης στον ΕΟΔΥ, «η μετάδοση του ιού είναι περιορισμένη και θα κοπεί με τα κατάλληλα μέσα».
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προστατεύσει από τον κοροναϊό απάντησε πως το εμβόλιο της γρίπης που έχει γίνει στην Ελλάδα προστατεύει μόνο από τη γρίπη.